Nepřehlédněte 🧐 Začíná nová kapitola našeho příběhu 👉 "Přečtěte si o tom zde”
Domů / Recepty / Domácí celozrnná pizza
 

Domácí celozrnná pizza

Doba přípravy: 15 min
Čas pečenja: 30 min
Datum zveřejnění: 22/07/2022
Domácí celozrnná pizza
Ingredience pro
osob
  • Těsto:
  • 58 dkg celozrnné mouky
  • 6 dl minerální vody pokojové teploty
  • sůl
  • 4 lžička olivového oleje
  • Náplň:
  • mozzarella light
  • čerstvá bazalka
  • 12 zralá rajčata nebo rajčatové pyré
  • kuřecí prsa/šunka
  • oregáno

Pro všechny milovníky pizzy tentokrát zdravější varianta tohoto oblíbeného pokrmu.

Vyrobena je z domácího těsta, z celozrnné mouky, a z rajčat a bazalky ze zahrádky. Skvělá jako oběd.

Doba odpočívání těsta: 60 min

Postup přípravy:

  1. Těsto připravíme tak, že do mouky postupně přidáváme minerální vodu, sůl a olivový olej.
  2. Neustále mícháme, aby vznikla hladká směs.
  3. V případě potřeby přidáme mouku nebo vodu.
  4. Uhněteme těsto a necháme hodinu odpočinout.
  5. Zralá rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme bazalku, pepř a sůl.
  6. Můžeme použít i připravené rajčatové pyré.
  7. Když si těsto „odpočine“, vyválíme z něj pizzu a potřeme rajčatovým pyré.
  8. Navrch dáme kuřecí prsa, sýr a čerstvou bazalku.
  9. Pečeme 25-30 minut na 180-200 stupňů.

Dobrou chuť!


Sdílet na sociálních sítích

O Michaelovi

Napsal Michael Geršič, spoluzakladatel portálu Golden TREE o aktivním a zdravém životě, který měsíčně navštíví více než 100.000 čtenářů.

Přečtěte si více o autorovi
Se správnými radami a informacemi to zvládne každý – vy také!
Zadejte svůj e-mail a získávejte bezplatné tipy, které pomohly již více než 10.000 Čechů a Češek.
Buďme přátelé