Nepřehlédněte 🧐 Začíná nová kapitola našeho příběhu 👉 "Přečtěte si o tom zde”
Domů / Recepty / Večeře / Lehká omeleta s chřestem
 

Lehká omeleta s chřestem

Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 10 min
Datum zveřejnění: 22/07/2022
Lehká omeleta s chřestem
Sestavine
  • chřest
  • vejce
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Chřest neboli špargl, jak se mu také hovorově říká, je jedním z prvních druhů jarní zeleniny.

A nějak si nedokážu představit jaro bez této úžasně lahodné omelety s chřestem. Pokud nevíte, o čem mluvím, pak vám radím vyzkoušet tento recept 😉 ok?

Postup přípravy:

  1. Chřest omyjeme a odřízneme spodní dřevnatou část. Rozpálíme pánev, pokapeme ji trochou olivového oleje a orestujeme chřest.
    Mezitím si v míse rozklepneme vejce a šleháme je vidličkou nebo ručním šlehačem, dokud se vše nespojí tak, že bílek není vidět. Poté vejce osolíme, opepříme a směs nalijeme na rozehřátou pánev.
  2. Sám jsem zjistil, že nejlepší omeleta se mi podaří, když ji smažím na středním plameni.
    Vaječnou směs stáhneme od okrajů pánve ke středu, pánev přitom držíme mírně šikmo, aby tekutina stékala k okraji. Postup opakujeme, dokud omeleta všude lehce neztuhne.
    Poté necháme omeletu na spodní straně lehce opéct. Po půlminutě pánev odstavíme, na polovinu omelety položíme chřest a pomocí stěrky nebo špachtle přehneme vrchní část směrem ke středu.
  3. Omeletu před podáváním posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a chutné jídlo je před námi.

Dobrou chuť!


Sdílet na sociálních sítích

O Michaelovi

Napsal Michael Geršič, spoluzakladatel portálu Golden TREE o aktivním a zdravém životě, který měsíčně navštíví více než 100.000 čtenářů.

Přečtěte si více o autorovi
Se správnými radami a informacemi to zvládne každý – vy také!
Zadejte svůj e-mail a získávejte bezplatné tipy, které pomohly již více než 10.000 Čechů a Češek.
Buďme přátelé