Chřest neboli špargl, jak se mu také hovorově říká, je jedním z prvních druhů jarní zeleniny.
A nějak si nedokážu představit jaro bez této úžasně lahodné omelety s chřestem. Pokud nevíte, o čem mluvím, pak vám radím vyzkoušet tento recept 😉 ok?
Postup přípravy:
- Chřest omyjeme a odřízneme spodní dřevnatou část. Rozpálíme pánev, pokapeme ji trochou olivového oleje a orestujeme chřest.
Mezitím si v míse rozklepneme vejce a šleháme je vidličkou nebo ručním šlehačem, dokud se vše nespojí tak, že bílek není vidět. Poté vejce osolíme, opepříme a směs nalijeme na rozehřátou pánev. - Sám jsem zjistil, že nejlepší omeleta se mi podaří, když ji smažím na středním plameni.
Vaječnou směs stáhneme od okrajů pánve ke středu, pánev přitom držíme mírně šikmo, aby tekutina stékala k okraji. Postup opakujeme, dokud omeleta všude lehce neztuhne.
Poté necháme omeletu na spodní straně lehce opéct. Po půlminutě pánev odstavíme, na polovinu omelety položíme chřest a pomocí stěrky nebo špachtle přehneme vrchní část směrem ke středu. - Omeletu před podáváním posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a chutné jídlo je před námi.
Dobrou chuť!