Přiznám se, že před přípravou tohoto receptu jsem měl v plánu připravit něco jiného, ale tento recept bude muset počkat 😉 Proč?
Protože základem receptu jsou pražené lískové oříšky, které mi bohužel velmi rychle došly (jak se to stalo zjistíte, když si připravíte tuto svačinu)
Postup přípravy:
- Tato naprosto vynikající svačina by mohla soutěžit v kategorii nejlehčích receptů.
- Potřebujete troubu (vyhřátou na 175 stupňů Celsia), plech, pečící papír… a samozřejmě lískové oříšky.
- Na plech dejte pečící papír, na něj nasypte lískové oříšky a pěkně je rozprostřete. Vše společně dejte na 15 minut do trouby. Během pečení můžete lískové oříšky trochu promíchat.
- Po 15 minutách je vyndejte z trouby, přesypte na kuchyňskou utěrku (vyberte si takovou, které není škoda) a vytvořte raneček.
- Pak vše dohromady „promačkejte“, abyste z lískových oříšků odstranili slupku a skvělá svačina je hotová.
- Pražené lískové oříšky můžete použít jako samostatnou svačinku, přidat do smoothie nebo…. no, tento recept zatím zůstává tajemstvím 😉
Dobrou chuť!